top of page
תמונת הסופר/תklaurencemmk

"תנו לגדול על שקט"

עודכן: 20 באפר׳ 2021

הורים יקרים שלום,


כיום הורים רבים לילדים בגילאי 8-9 קונים מכשיר חכם לילדים כי "לכולם יש" אך לא מבחירה עצמאית.

אחרי שמבצבץ הסמארטפון הראשון אי שם בסוף א' תחילת ב' קשה מאוד לעצור את התחנונים, ההפצרות והבקשות של הילדים וגם את החשש שלנו ההורים שרק הילד שלי יהיה דחוי חברתית.

אנו מציעים לאמץ יוזמה שכבר פועלת בהצלחה בכ 100 בתי ספר ברחבי הארץ :עבור ילדים שמתחילים לחזור לבד הביתה : דחיית קניית סמארטפונים בכשנתיים שלוש וביצוע קנייה קבוצתית של טלפונים בסיסיים שמחירם כ100 ₪. בכך ירד מפלס הלחץ החברתי בכיתה וההורים עדיין יוכלו לשמור על קשר עם ילדהם.

יש אתגר אחד משמעותי – זה יכול לקרות רק בשיתוף פעולה בין ההורים. זה כל מה שצריך, בשביל להימנע מהמון ויכוחים שצפויים לנו עם ילדינו, בשעה שהיינו מנסים לגרום להם להרים את הראש מהמסך, לשחק, ליצור קשר עין, לצאת מהבית, לשוחח עם חברים, לייצר אינטימיות, לייצר קשרים חדשים, להביע עלבון, להביע שמחה, לזהות את הרגשות האלו על פני אחרים, להשתעמם לבהות, להמציא, לרקוד שלא לטובת סרטון ותגובות במוזיקלי וכל מה שאנחנו מכירים כילדות והתבגרות רגשית ושכלית. גם הסטרס –הקבוע במחיצת סמארטפון: האם קבלתי הודעה, מה היא כוללת, כמה לייקים יש לי באינסטוש, מי יצא מהקבוצה ולמה, כל זה ייחסך מהם בשלב זה.

אז מה אנחנו מציעים להורי מגן:

1. קנייה מרוכזת של טלפונים בטוחים בסוף כל שנה (אזור מאי).

2. לפי הניסיון של בתי ספר אחרים ניתן לדחות את התחלת השימוש המסיבי בטלפונים הבטוחים עד סוף כיתה ג' או תחילת ד', אבל במידה ויש הורים שרוצים טלפון זמין לילדיהם מדי פעם (חזרה לבד הביתה, חוגים וכו'), ניתן לרכוש כבר בכיתות א' וב' על מנת שיהיה זמין ולא תרגילו את הילדים למכשירים חכמים.

היוזמה מתמקדת בשכבת כיתות ב' אבל מסונכרנת עם כיתות ג' (למי שעדיין לא נסחף לרכישת המכשירים החכמים ולכיתות א' שרוצים להקדים תרופה למכה.

הבהרה: אנחנו לא מתנגדים לשימוש במסכים: הילדים שלנו צופים בטלויזיה, גולשים באינטרנט, משחקים באייפד, ובפלייסטיישן. אנחנו דוחים את כניסת המסך שצמוד לוריד מהרגע שפותחים את העיניים ועד הרגע שהולכים לישון – כי אין לילדים צורך בכך.

נכון יש עוד זמן, רוב הילדים עדיין לא צריכים את זה. אבל אם נזכור את זה כבר –עכשיו, ונחליט על זה, נחסוך הרבה רוכשים בדרך.


שאלות ותשובות:

"אי אפשר לעצור את הקידמה,הילדים יישארו מאחור"

הילדים חשופים גם בבית וגם במסגרת הלימודים למסכים ולומדים דרכם מספיק. בסמארטפון הם חשופים לשימוש רב ברשתות חברתיות מה שמשפיע עליהם באופן מזיק ברמה הרגשית והחברתית. ומעמיד אותם בפני אתגרים שקשה מאוד לעמוד בהם בגילם.

"המסכים עוזרים לילד שלי להתפתח וכדי להפוך לאדם מצליח צריך להתחיל כבר עכשיו"

פרופ' עמיחי המבורגר, מומחה לפסיכולוגיה של הטכנולוגיה: טכנולוגיה היא לא טוב או רע. אנחנו צריכים לשלוט בה, ילד שמשתמש בטלפון רגיל יוכל להיות מבוגר מוצלח.

החשיפה בגיל צעיר משפיעה על התפתחות ה- EQ , -האינטליגנציה החברתית שלהם. הם הולכים ונעשים סגורים יותר. אנחנו מדברים היום על דימוי עצמי של ילדים, שהופכים נוירוטים ובעלי דימוי נמוך. יש לאפשר להם להכיר את עצמם, ואת העולם החברתי".

"אבל תמיד יהיו סמארטפונים בכיתה"

•נכון. זה לא מפריע בכלל, כי כשלרוב הכיתה יש טלפונים פשוטים, אין קבוצות וואטס אפ ואין תחרות למי יש מכשיר יותר משוכלל ואין לחץ חברתי.

" אני בכלל לא רוצה לקנות מכשיר נייד"

היוזמה משרתת אותך. טלפון בטוח מעורר הרבה פחות קנאה אצל ילדים. ובכל מקרה אנחנו מכוונים לדחיית השימוש לקראת סוף ג' תחילת ד'.

נזקי הסמארטפון:

חשיפה לתכנים מיניים הגורמים להבנה לא נכונה של המציאות.

שימוש בווטס אפ תוך כדי הליכה/ חציית כביש!!!

התמכרות למשחקים, הזמינים בכל רגע. 82% מהילדים מעידים על עצמם שהם "גיימרים" , 25% מהילדים מעידים על עצמם שהם מבלים מעל 5 שעות ביום בסמארטפון.

בריונות ברשת. חוויות שקשורות בהטרדות אך גם קשיים באינטראקציות החברתיות.

חוויה של "לא הכניסו אותי לקבוצה" , החרימו אותי, הקלות של המילים הקשות.

פוגע בתקשורת הבינאישית

פוגע בשינה, בריכוז בכיתה

חשיפה לקרינה

היתרונות בטלפון פשוט:

1. מניעת הסכנות המצויות מעלה.

2. פחות וויכוחים על זמן מסך. זמן המסך הופך להיות מבוקר ומפוקח יותר, המפגשים החברתיים לא סובבים סביב המשחקים בנייד.

3. עלות נמוכה מאוד. 100 שח למכשיר נוקיה 105. הילדים מאבדים ושוברים את הטלפון כל הזמן – כאן בעלות נמוכה ניתן להחלפה.

4. המסכים של הטלפונים הפשוטים הם עמידים יותר ונשברים פחות.

5. רמת קרינה מופחתת (אין רשת אינטרנט, אין WIFI, רמות שימוש פחותות באופן משמעותי).

תמיד יהיו כמה שעדיין יתעקשו על סמארטפון, אך מי שמכריע הוא הרוב

כאן מגיע הכוח שלנו כקהילה לקבל החלטות וכהורים לקחת אחריות נגדיל את מספר הילדים שלא

משתמשים בסמרטפונים, מתוך בחירה, ונשנה מציאות !

93 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page