1. מערכת היחסים בין בי"ס להורים/דבר מנהלת בית הספר: מטרתנו לבנות יחסים המושתתים על אמון, שקיפות, עלינו להיות שותפים לדרך. בכל פניה שהיא, יש לפנות תחילה לצוות ביה"ס לפני שליחת מכתבים לגופים מחוץ לביה"ס (עירייה, משרד החינוך וכדומה). הקהילה וביה"ס צריכים להיות ביחד.
2. מבנה ומטרות ההנהגה:
החזון: חיזוק החינוך בקהילה. יצירת שיתוף פעולה פורה בין הקהילה לביה"ס באמצעות ערוץ הידברות ישיר, שקוף ומכבד. סיוע לצוות החינוכי להעצים ולקדם רעיונות. יזימה של רעיונות חדשים והעלאתם בפני צוות ביה"ס לטובת מימושם. מיגור ומניעה של אירועי בריונות כלפי צוות בית הספר וכלפי הורים/ילדים בקהילת ביה"ס.
מבנה הנהגת ההורים: ארגון הורים אשר מורכב מנציגי הכיתות, אשר נבחרו ע"י הורי הכיתות באסיפות בתחילת השנה. לכל כיתה נציג אחד בעל זכות הצבעה (בנושאים מהותיים מועלית הצבעה בפני כלל הורי בית הספר באמצעות נציגי ההנהגה בכיתות). נציגי הכיתות צריכים להיות חלק מועדי הכיתות, להיות מעורבים בפעילות הועד ובמתרחש בכיתה (לאוו דווקא להובילה).
עשייה בצוותים: ההנהגה מחולקת לצוותים. לכל צוות ייעוד משלו. הצוותים מורכבים מנציגי הנהגה וכן מהורים שאינם נציגים אך מעוניינים לתרום. בראש כל צוות יש ר"צ שתפקידו לדאוג להובלת הצוות ולריכוז הפעילות. כל צוות נפגש בתחילת השנה ומגבש תכנית עבודה שנתית, התכנית מוגשת ליו"ר ההנהגה ומשוקפת לכלל חברי ההנהגה וצוות ביה"ס, אחרי אישורה מתחילים לפעול למימוש התכנית. החל משנה זו בכל צוות יהיו מינימום 2 נציגי הנהגה.
דרך הפעולה: ההנהגה תתכנס אחת לחודש יחד עם צוות בית הספר על מנת ליצור קשר רציף. טרם כל ישיבת הנהגה ייצא פרסום של נושאים מהותיים שיעלו לדיון לכלל הורי ביה"ס ולצוות. הורים וצוות אשר מעוניינים להצטרף לישיבות ההנהגה נרשמים אצל נציגי הכיתות הרלוונטיים. באם רוצים להעלות נושא שאינו מופיע ברשימת הנושאים, יש לפנות מראש, ליו"ר ההנהגה באמצעות הנציג הרלוונטי בכיתה.
אופן הטיפול בנושאים: ראשית נרצה למצות כל פניה קודם כל אל מול מחנכת הכיתה/המורה המקצועית. היה והנושא לא הגיע לפתרון, ניתן לפנות לנציג ההנהגה הרלוונטי בכיתה ודרכו להעביר פניה להנהלת ביה"ס (דרך מפגשים קבועים של יו"ר ההנהגה עם הגורמים הרלוונטיים), הנושאים שמועברים להנהגה מטופלים בשוטף ובאופן מיידי ככל הניתן, אין אנו מחכים לישיבת הנהגה על מנת לטפל בנושאים שעולים. בישיבה דנים בנושאים מהותיים שדורשים העמקה, סיעור מוחות ודיון משותף.
נושאים בהולים, שאינם סובלים דיחוי, מועברים באופן ישיר ליו"ר ההנהגה ודרכה להנהלת ביה"ס.
3. תרבות השיח: חייבת להתבסס בקהילה תרבות שיחה נאותה ומכבדת, יש מקום לביקורת ולהצעות לשינוי/ייעול אך בתנאי שיועברו בצורה המתאימה. יו"ר ההנהגה מבקשת את סיוע נציגי ההנהגה וההורים במניעת התלקחויות ו"כיבוי שרפות" בקבוצות הוואטסאפ ובשיחות הא-פורמאליות בכיתות.
4. הוצגו ועדות ההנהגה השונות ופועלן:
ועדת קשרי קהילה - מטרתה לחזק ולטפח את קשרי בית הספר עם הקהילה (על מגוון שכונותיה). הועדה עוסקת באירועים ופעילויות שמערבות את הקהילה בבית הספר כגון: יום המורה, עדלאידע, שיתופי פעולה עם בית ונצואלה, משלוח מנות לותיקי השכונה לקראת חג פורים, יום הורים מלמדים, יריד גיוס תרומות לפעילות ההנהגה ועוד.
גיוס מתנדבות ממשען/נאות אפקה לכיתות - פרויקט חשוב ומבורך שהתחיל שנה שעברה ויורחב השנה - נתן ערך מוסף לקהילה ולילדים.
השתתפות בפרויקט איסוף מזון של גלית נמרודי -השנה הוחלט שניקח חלק בפרויקט פעמיים (לקראת ראש השנה ולקראת פסח) וכן שילדי ביה"ס ייקחו חלק בהכנה של משלוחי המזון.
ועדת תל"ן - בשנה החולפת הועדה עסקה בלמידה והכנה של משאל לכלל הורי ביה"ס בנושא התל"ן. תכנית התל"ן באנגלית במגן הינה ייחודית וגם עלויותיה להורים גבוהות. התלמידים מקבלים 8 שעות הוראה, בקבוצות קטנות. בסיום המשאל היה רוב להשארת תכנית התל"ן כפי שהיא (תוך שיפורים קלים). שיעורי האנגלית מועברים ע"י צוות מיומן שעבר הכשרה. שיעורים בהם עלו קשיים טופלו.
שיפור פני ביה"ס ובטיחותו - ועדה שהגיעה עם הרבה חזון אבל נעצרה ע"י העדר תקציב להנהגה והן ע"י תקני בטיחות מחמירים שמאד הגבילו את העשייה. עלו הרבה רעיונות לפרויקטים מקסימים שלא יצאו לפועל. נעשו הפקות לקחים עוד בשנה שעברה ופרויקט ההרצאות להורים הניב תקציב (של כ 2000 ש"ח) אשר יועבר כמעט כולו לטובת פעילות הועדה. השנה תהיה חשיבה ועשיה לטובת גיוס כספים.
הועדה כבר החלה בתיקון לוקרים בכיתות לרווחת ילדינו. תודה לכל מי שסייע עד כה ונשמח לעוד אנשי מקצוע להמשך הדרך: ידיים טובות, מעצבים גרפיים, שיפוצניקים, מעצבי פנים וכו'.
ועדת חינוך מיוחד – הועדה התחילה לקדם ותמשיך לקדם השנה שילוב הפוך, שילדי הכיתות הקטנות יארחו את ילדי הכיתות "הרגילות" אצלם. השנה יקדמו, יחד עם צוות ביה"ס, העברה של סדנאות הסברה על נושא הלקות התקשורתית,על מנת להעלות את המודעות בקרב ההורים והילדים מהחינוך הרגיל.
פרויקט השאלת ספרים - פרויקט שהתחיל ביה"ס וההנהגה מסייעת בו, נכנס באופן גורף לפני 4 שנים. המטרה לחסוך בעלויות רכישת הספרים ע"י השתתפות ברכישה מרוכזת וכן מיחזור של ספרים משנה לשנה ועל הדרך גם לשמור על הסביבה.
חבק וסע - אחריות לשבץ הורים לפרויקט ולפעול למימוש המחויבות. מעבר לזה, השנה יעסקו גם בבדיקה מחדש של צמתי 'משמרות הבטיחות' בשיתוף עם ביה"ס (רמת הסיכון, המענה וכו').
ועדת קיימות - מטרת הועדה לחבר את הילדים לסביבה, ליזום פעילויות חוץ כיתתיות בטבע וברחבי השכונה, להקנות ערכים של כבוד לבע"ח ולסביבה שלהם. לעודד קיימות, ללמד על מיחזור ושמירה על הטבע.
ועדת ביקורת – ועדה שפעלה בשנה האחרונה מחוץ להנהגת ההורים אבל תוך שמירה על קשר רציף עם ההנהגה והשתתפות בישיבותיה. המטרה לבקר את פעילות ההנהגה ולוודא כי התכנית השנתית יוצאת לפועל וכן מונגשת להורי ביה"ס בצורה ברורה ושקופה.
ועדת תקשורת - בשנה החולפת היתה חלק מועדת קשרי קהילה. כלקח משנה שעברה, מבקשת היו"ר להפריד בין הוועדות. ועדה זו תעסוק בשיווק בית הספר והעשייה הבית ספרית והקהילתית להורים, לגורמי חוץ כמו העירייה, משרד החינוך. שימור ושיפור אתר ההנהגה, שיווק ומיתוג של בית הספר.
ועדת בריאות - המטרה לשמור על ביה"ס כמקדם בריאות (כפי שנבחר בשנים האחרונות). להפחית שימוש בממתקים, לשמר פעילות פיזית לילדים כגון -הפסקה פעילה, "אוטובוס הליכה", פעילות יציאה ושתילה, עידוד עצמאות בהגעה לבית הספר, סיוע לביה"ס בשבוע ספורט.
ועדת צהרון – מטרתה שמירה על קשר והעברת מסרים מהורי הצהרון לצוות ולהנהלת ביה"ס. שנה שעברה הועבר סקר מקיף להורי ולילדי הצהרון. תוצאות הסקר הוצגו בפני פונטיז ומביאים בין היתר עדויות על אלימות שחווים הילדים במהלך שעות הצהרון. נערכה פגישה בהשתתפות נציגי פונטיז, נציג הועדה והנהלת ביה"ס במהלך הקיץ ובה דובר על צורך בהשגחה יותר מדויקת על הילדים. בתגובה לכך הפכו פונטיז את סדר היום בצהרון על תילו לסדר יום עמוס ומוקפד מדיי. התגובות מילדי בית הספר והוריהם לא איחרו להגיע, נעשו שיחות לטובת דיוק השינוי והחזרת תחושת ה"חופש" לילדים אך תוך שמירה והשגחה.
נאמר לפונטיז בצורה הגלויה ביותר כי השנה הזו תהיה שנת בדיקה וכי יש בכוונתנו לבחון חלופות אחרות במהלך שנה זו. נשמח להישאר עם פונטיז ובתנאי שיצליח לשפר את טענות ההורים העולות מהסקר שנערך שנה שעברה. בית הספר ידאג לפקח על התכנים והפעילויות השונות.
5. הפנינג "מתחילים מחדש" – יתקיים ביום שני, 23/9, בין השעות 17:00-19:00. ההורים יפעילו את התחנות. אנו זקוקים לעזרה באיסוף פופים ומחצלות - מצפים מכל הקהילה להגיע!
משתתפים:
צוות: כלנית בר און – מנהלת ביה"ס, דנה ניצברג – סגנית מנהלת, ניצן אלוביץ' – יועצת ביה"ס, יעל שמעוני – מחנכת ב' ורכזת שילוב, זהורית זר – מחנכת ג'1, בתאל מרציאנו – מחנכת א'2, גלית דלל – מחנכת ה'2 ורכזת מתמטיקה, אסף פרופטה – מחנך ו'3 ורכז בטיחות ובטחון.
חברי ההנהגה: מירי (א'1), יעל (א'2), טל (ב'1), גלי (ב'2), רויטל (ג'1),שלי (ג'2), יעל (ג'3), איילת (ד'1), ינון (ד'2), רוי ג (ד'3), קרן (ה'1), ג'ני (ה'2), גיל (ה'3), שירה (ו'1), תמר (ו'2), דניאל (ו'3).
הנהגה יוצאת: חגית (ה'1), נועה (ו'1), יסמין (ד'2).
מחוץ להנהגה: מורן (ב'2), שי (ב'2), דניאל (ד'3), מלכי (ה'1), אפרת (ב'1), אור (ו'3), אורי (א'2), דניאל (א'2), טלי (א'2/ג'1)
Comments